Dé 10 onmisbare items voor in je vluchtkoffer

Een vluchtkoffer voor de bevalling moet zorgvuldig worden samengesteld om ervoor te zorgen dat je alle essentiële dingen bij de hand hebt voor zowel jou als je baby. Hier zijn 10 onmisbare items:

  1. Identiteitsbewijs en verzekeringsdocumenten: Zorg ervoor dat je je identiteitskaart, verzekeringsdocumenten en eventuele medische dossiers bij de hand hebt voor een soepele registratie in het ziekenhuis.

  2. Comfortabele kleding: Pak comfortabele kleding voor jezelf, inclusief losse shirts, pyjama's, ondergoed, en pantoffels. Vergeet niet om extra kleding voor na de bevalling mee te nemen.

  3. Toiletartikelen: Neem je eigen toiletartikelen mee, zoals tandenborstel, tandpasta, shampoo, conditioner, zeep, en eventueel gezichtsreiniger. Vergeet ook niet een haarelastiekje als je lang haar hebt.

  4. kleding voor de baby: Neem zeker enkele pakjes mee naar het ziekenhuis, zorg ervoor dat je een maatje 50 en 56 meeneemt, zo ben je zeker dat je kleding bij hebt die zeker zal passen. Een gynaecoloog kan een schatting geven maar komt niet altijd overeen met de werkelijkheid. Een geboortepakje is ook zeker een musthave! 

  5. Voedingsbenodigdheden: Als je van plan bent borstvoeding te geven, vergeet dan niet om zoogcompressen, en lanolinezalf mee te nemen. Als je flesvoeding geeft, zorg dan voor flesjes, melkpoeder en een flessenwarmer.

  6. Mobiele telefoon en oplader: Houd je mobiele telefoon en oplader bij de hand, zodat je familie en vrienden op de hoogte kunt houden en snel kunt communiceren met het ziekenhuispersoneel indien nodig.

  7. Snacks en drankjes: Neem enkele gezonde snacks en drankjes mee om je energie op peil te houden tijdens de bevalling en het herstel daarna. Denk aan granenrepen, fruit, noten, en water.

  8. Ontspanningsopties: Breng items mee die je kunnen helpen ontspannen tijdens de bevalling, zoals een muziekspeler met rustgevende muziek, een boek of tijdschrift, en foto's van dierbaren.

  9. Camera of videocamera: Als je wilt, neem dan een camera of videocamera mee om speciale momenten tijdens de bevalling en na de geboorte vast te leggen.

  10. Documenten voor ontslag: Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten bij je hebt voor de ontslagprocedure uit het ziekenhuis, inclusief de geboorteakte van je baby en eventuele medische instructies.

Wist je dat pampers en flesvoeding aanwezig zijn in het ziekenhuis, je hoeft dit waarschijnlijk niet zelf mee te nemen. Er wordt je ook een pakketje aangeboden die je kan aankopen, hierin zit dan meestal een thermometer en verzorgingsproducten voor je baby. Dit komt dan op je factuur die je zal krijgen na de bevalling. Ik kan je dit zeker aanraden. 

Het is altijd een goed idee om deze items ruim van tevoren te verzamelen en een checklist te maken, zodat je niets vergeet wanneer de bevalling begint. En vergeet niet om ook de partner of degene die je bijstaat te voorzien van enkele persoonlijke benodigdheden!

Terug naar blog